1a) instagram & snapchat

7.6.2017


Muutama viikko takaperin päätin, etten enää avaisi instagramia hetkeen. Säilytin tilini vaikka poistinkin itse applikaation puhelimesta. Tuli ähky, ja ajattelin, etten enää sovi sinne.

Valitsin kuitenkin instagramin yhdeksi sovellukseksi josta kirjoittaisin, sillä käytin sitä viiden vuoden ajan hyvin aktiivisesti. Selasin sovellusta aamulla ensimmäiseksi ja illalla ennen nukkumaan menoa - päivällä koulussa, ratikassa, odottaessa ystävää ja töissä kahvitauolla. Tulin yhä tietoisemmaksi sen sisällöstä ja huomasin miettiväni, onko tämä hetki tarpeeksi kaunis ”instagrammattavaksi”? Piti etsiä sopiva filtteri, sävyttää, lisätä valoa ja terävöittää. Lopulta tarkistin miten viimeisin kuva sopii yleiseen ilmeeseen, istuuko se rivin jatkeeksi.

Oma instagram käyttäytymiseni on muuttunut paljon siitä kun nappasin huolettomasti kuvan juuri lakatuista varpaankynsistäni siihen että mietin hyvinkin tarkasti onko sisältö tarpeeksi visuaalinen. Aloin vertailla aivan liikaa muihin kauniisti luotuihin tileihin joiden visuaalinen ilme lumosi.

Tauko instagramista tekisi siis terää, jotta osaisin olla omanlaiseni enkä kadottaisi itseäni virtaan.
kuvakaappaus omasta instagram tilistäni. 


Instagram on mielestäni kehittynyt hyvin paljon siitä, mitä se oli viisi, kuusi vuotta sitten kun latasin sovelluksen ensimmäistä kertaa puhelimeeni ja loin itselleni käyttäjätilin. Tänä päivänä instagram on hyvin ammattimainen - tykkäyksiä kytätään, haalitaan seuraajia ja ollaan tarkkoja kuvan visuaalisuudesta. Tämä on varmasti luonnollinen kehitys sovellukselle, sillä se on loistava markkinointi väline yrityksille ja yrittäjille. Sovellus on kasvanut valtavaksi sosiaalisen median kanavaksi. Ihmiset pystyvät brändäämään itsensä sovelluksen avulla ja vaikuttamaan jopa omaan markkina-arvoonsa seuraajien tai tykkäyksien määrällä. Mielestäni tämä on aika hurjaa. 

Nuoren naisen näkökulmasta tulee helposti riittämättömyyden tunne ja ehkä siksi huomaan  nyt kyseenalaistavani some-kanavat, sen sijaan, että keskittyisin näkemään ne pienet hyvätkin puolet. 

Sovelluksessa on kuitenkin paljon positiivista ja se mahdollistaa mielestäni yrityksen markkinoinnin kannalta uusia tapoja ja mahdollisuuksia. Yritykset pääsevät entistä lähemmäs asiakkaitaan ja kommunikointi on todella nopeaa, sekä helppoa.
Snapchat on sovelluksena aidompi ja kevyempi. Se on mielestäni positiivinen ja iloinen sosiaalisen median alusta - olen itse päättämässä ketä seuraan, eikä eteeni eksy mitään tai ketään jota en itse ole valinnut seurattavaksi. Ihmiset ovat rennompia ja luonnollisempia. Snapchat tuntuu siis virkistävältä kanavalta kaiken täydellisyyden tavoittelun keskellä, siellä ollaan hetki aitoja. 

Sovelluksessa seuraan enimmäkseen ystäviäni ja se on ollut erityisen tärkeä nyt, kun pikkuveljeni on muuttanut opiskelemaan ulkomaille. Hän pystyy lähettämään videopätkiä tai kuvia helposti ja koen olevani häntä lähempänä. Pääsen jakamaan arkea huolettomasti. Ystävien lisäksi seuraan inspiroivia bloggaajia tai opiskeluuni liittyviä yrityksiä, kuten Marimekkoa. Ajattelen siis Snapchatin olevan kevyin sosiaalinen media jota aktiivisesti käytän ja tämän vuoksi selkeä lemppari. 


-ina

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

© some All rights reserved . Design by Blog Milk Powered by Blogger